19 November

Tisdag!!
 
Regn och rusk på promenaden till jobbet men jag kom fram och inte allt för blöt. Etfer jobb blir det ett besök några hus upp på gatan hos syster och barn. Långt mellan gångerna vi ses nu, jobb, träningar och olika scheman som inte passar, men i dag så =).
 
Igår efter jobbet så blev det allvarligt snack med barnen, de var så olydiga och bråkiga helt enkelt, lyssnade inte. Så i dag var de snälla och skötsamma sa Per =) Måste vara snäll nu innan jul om tomten ska komma med paket. eller dom ska väl vara snälla jämt. De åt ju upp choklad kalendern som mamma och pappa gav dem här om dagen som jag la in i skafferiet och sa dom öppnar vi 1 december och varje dag fram till jul, hmmm de budskapet gick inte in så de får vara utan choklad kalender i år så enkelt är det. busungar..
 
lite mer bakrecept till jul att fylla skålarna med till jul =) från www.Baka.se besök också www.juligen.se

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 2 msk Dr. Oetker flytande glykos

Gör så här

  1.  Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

  2.  Koka upp och låt koka ca 10-15 minuter tills smeten blir tjockbubblig och håller för kulprov.

  3. Häll upp kolan i en pappersklädd långpanna. Låt kallna i kyl. 

  4. Klipp eller skär kolan i lagom stora bitar och packa kolan i smörgåspapper. 

  5. Förvaras svalt. 

  6. Tips: Prova att tillsätta 1 msk vaniljsocker, 1 tsk pepparkakskryddor eller 1 tsk citronarom mot slutet av kokningen!

     

    Ingredienser & Gör så här

    Ingrediens

    • 300 g mandelmassa
    • 150 g nougat
    • 1 dl grädde
    • 50 g smör rumstempererat
    • 1 tsk honung
    • 20 st hasselnötter
    • 100 g mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
    • 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan. 

    3. Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.

    4. Skär nougaten i mindre bitar.

    5. Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.

    6. Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.

    7. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.

    8. Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.

     

    Ingredienser & Gör så här

    Ingrediens

    • 25 g smör
    • 1 tsk  Mandelarom
    • 1 påse (50 g) Dr. Skållad Mandel
    • 1 dl socker
    • 150 g mjölkchoklad
    • 1 frp Dr.chokladhjärtan

    Gör så här

    1. Mal mandeln i mandelkvarn eller kör den i matberedare i några minuter. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och mald mandel.

    2. Koka upp och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt mandelaromen och rör om. Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    3. Smält mjölkchokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen på plattan och dekorera med chokladhjärtan.

    4. Låt stelna i kyl i ungefär en timme. Skär daimen i bitar och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0