6 Mars
Chokladkaka med himmelsk glasyr
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Rubrik
-
Kakan
Ingrediens
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
-
Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
-
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
-
Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.
Rubrik
-
Glasyr
Ingrediens
- 100 g Philadelphiaost
- 60 g smör rumsvarmt
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 4 dl florsocker
Gör så här
-
Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.
-
Sikta ner florsocker och rör om.
-
Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!
Chocolate Chip cookie Dough Cheesecake
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Rubrik
-
Botten
Ingrediens
- 3,5 dl Digistivekex Smulad
- 6 msk smör Smält
- 150 gram choklad Finhackad
Rubrik
-
Cookie Dough
Ingrediens
- 100 gram smör rumstempurerat
- 1 dl brunt farinsocker
- 3 msk socker
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 2 dl chokladdroppar (chocolate chips på engelska) eller 200g hackad choklad
Rubrik
-
Fyllning
Ingrediens
- 300 gram Philadelphia ost
- 0,5 dl socker
- 1 st ägg
- 1 tsk vanilj eller 1/2 vaniljstång
Gör så här
-
Steg 1-Botten
Smörj en form med smör eller täck hela formen med bakplåtspapper. Sätt ungen på 175grader.
Blanda sedan kexsmulorna och smör till en fuktig massa, låt svalna lite och blanda sedan i chokladen. blanda ihop väl och tryck ut degen i formen med fingrarna. Grädda i ca 6 min. Låt svalna.
-
Steg 2-Fyllningen
Vispa philadelphian och socker slät. Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills allt blandas väl. Häll fyllningen i formen.
-
Steg 3-Cookie Dough
Vispa smör och båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara så allt blandats. Rör i choklad dropparna.
Smula sedan degen över hela kakan och formen. Grädda i ca 30-35min tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund ( om du har brottom ställ den i frysen. Ringa sedan lite smällt choklad över och NJUT!
-