6 Mars

Onsdag!!
går frammåt denna vecka å.
 
Inget nytt så uppdaterar bra lite nya gosaker som ni kan baka ;D
 
Har jag sagt att jag älskar choklad ;D hihi
 
 

Chokladkaka med himmelsk glasyr

 

Receptet ger

1
avlång bakform
ca 34*22cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 175grader. Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.

  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.

  3. Grädda kakan långt ner i ugnen i 20min. Låt stå och svalna.

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg philadelphian i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakaon. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.

  2. Sikta ner florsocker och rör om.

  3. Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor... Vad du vill!

     

     

     

    Chocolate Chip cookie Dough Cheesecake

     

    Receptet ger

    1
    pajform
    Öka mängden och gör en långpanna som du sedan gör till "bars"

    Ingredienser & Gör så här

    Rubrik

    • Botten

    Ingrediens

    • 3,5 dl Digistivekex Smulad
    • 6 msk smör Smält
    • 150 gram choklad Finhackad

    Rubrik

    • Cookie Dough

    Ingrediens

    • 100 gram smör rumstempurerat
    • 1 dl brunt farinsocker
    • 3 msk socker
    • 1 nypa salt
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 2 dl mjöl
    • 2 dl chokladdroppar (chocolate chips på engelska) eller 200g hackad choklad

    Rubrik

    • Fyllning

    Ingrediens

    • 300 gram Philadelphia ost
    • 0,5 dl socker
    • 1 st ägg
    • 1 tsk vanilj eller 1/2 vaniljstång

    Gör så här

    1. Steg 1-Botten

      Smörj en form med smör eller täck hela formen med bakplåtspapper. Sätt ungen på 175grader.

      Blanda sedan kexsmulorna och smör till en fuktig massa, låt svalna lite och blanda sedan i chokladen. blanda ihop väl och tryck ut degen i formen med fingrarna. Grädda i ca 6 min. Låt svalna.

    2. Steg 2-Fyllningen

      Vispa philadelphian och socker slät. Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills allt blandas väl. Häll fyllningen i formen.

       

       

    3. Steg 3-Cookie Dough

      Vispa smör och båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa bara så allt blandats. Rör i choklad dropparna.

      Smula sedan degen över hela kakan och formen. Grädda i ca 30-35min tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund ( om du har brottom ställ den i frysen. Ringa sedan lite smällt choklad över och NJUT!

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0