20 Mars

Onsdag!!!
 
Snö fan, usch så trött på detta, nog fler som känner lika men vad kan vi göra åt de? ingenting så lika bra att jag är tyst.. Här jobbas det som vanligt, helgen närmar =)) längtar.
 
I dag är det träning till kvällen, innan det ska det aktiveras barn vet inte rikltigt vad vi ska göra men vi hittar på nått =) Ska hämta ut paket på posten å handa lite iallafall, barnens bikinin har kommit från lindex.
 
Har inte så mycket att skriva, tänkte baka mina choklad kakor och dajm kakor så är allt klart tills fredag =)
 

Triple Chocolate Chip Cookies

 
 

Triple Chocolate Chip Cookies

150 gram smör
2 dl strösocker
2 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 gram choklad (100 gram mörk, 50 gram ljus, 50 gram vit)
Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ihop smör, strösocker, brun farin och vaniljsocker. Häll i ägget och vispa ihop smeten så att den blir lite lätt och fluffig. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt separat. Tillsätt mjölblandningen och den hackade chokladen i smör/ägg/socker-blandningen och rör ihop. Överarbeta inte degen! Klicka ut matskedstora högar av degen på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till kakorna innan gräddning. Grädda kakorna i 175 grader i 7-8 minuter för sega kakor eller i 10-12 minuter för spröda. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.
Daim Kakorna
 

Daimrutor

Sega daimrutor

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Daimrutor

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0