11 oktober
dax för lite recept igen =)
Havreflan
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1.5 msk mjölk
- 1.5 msk ljus sirap
- 1 tsk vaniljpulver (för lite vuxnare smak byt ut mot malen ingefära)
- 0.25 tsk bakpulver
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Klicka ut på plåt, inte för nära för dom flyter ut. Grädda högt i 200 grader c 5 min.
Glass utan glassmaskin
- 5 ägggulor
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- Smulade chokladkakor
Dela vanlijstången och skrapa ur fröna. Sjud 1/2 dl grädde med vaniljen och låt svalna Vispa resten av grädden hårt Vispa ägggulor och socker till ett vitt skum Rör ner den avsvalnade grädden i äggskummet Vänd ner den vispade grädden. Vänd i kakorna. Klä en sockerkaksform i plastfolie och häll i smeten. Täck över med plast och låt stelna över natten eller minst 5 tim
Kommentarer
Trackback