30 November
Då så sista November och i morgon så hälsar vi december välkommern ;D wejj Fredag i dag...
Hemma är det klart i fönstrerna och julstjärnorna lyser så fint, har 3 hissgardiner att sätta upp i vardagsrummet men det skulle Per fixa när han har vaknat upp från sin sömn efter nattskiftet, Advensljusen står på köksön, tomtar å sånt plockas fram senare närmare jul . Blev nöjd med kransarna blev fint ljus i dom med ljusslingorna. Nu vill jag bara baka men det ska vi göra i morgon när vi vaknar ;D myys
Idag så jobbas det på fint väder ute det fastnar till och med snö på fönsterspröjsen. För se om vi hinner med badhuset i dag, till kvällen kommer mamma o pappa till oss på middag =) trevligt trevligt
I morgon blire det också tomtesmyg kl 15 missa inte de..
Åter igen 26 år? hmmm
Inga russin tack ;D
Bästa julmusten
glögg ;D
Delar av mig av Lussebullar reccept men jag gör dubbel sats!!
Lussebullar med kesella
30 bullar
- 50 g jäst
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 g saffran
- 1 ägg
- ca 1 dl pärlsocker
- ca 1 ½ liter vetemjöl
- ägg till pensling
- Smula ner jästen i bakbunken. Smält smöret, häll på mjölken och ljumma degspadet fingervarmt, 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesella, salt, socker och saffran som stötts i mortel med lite av sockret. Rör tills allt löst sig och tillsätt ägg. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Sätt den att jäsa övertäckt cirka 60 minuter. Går lättast i en köksmaskin.
- Forma lussekatter som S eller som runda bullar eller dylikt. Lägg dem på papprad plåt, stick ner russin som dekoration. Jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter till gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback