13 November

Brownie extra allt

Denna kakan är helt galen. Den är extra allt och lite till. Jag klagar inte men det räckte gott med en liten bit ;)  Skär alltså inte upp i vanlig brownie storlek utan en liten mumsbit räcker

Receptet kommer från kalasgott

Oo0ey gooey brownie:

120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g grovt hackad marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackar mörk choklad
1,5 dl grädde
Gör så här: Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallow lagret precis smälta, men de skall inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i ca 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0