16 September

Freeeedaaag!!!

Gillas skarpt. Slutar jobbet 14 hem till mina älsklingar. I kväll blir det fredagsmys för hela slanten god mat och förhoppningsvis något bra på tv burken.. Vi ska väl hålla på och pyssla lite ute också. Solen skiner ju hoppas den värmer lite. Baka mer bröd måste jag också göra..

Helgen kommer spenderas med familjen, storhandla mat, jag har planer på att grilla korv i skogen som vi gör rätt ofta, meta lite. Snart är det dax för att åka och bada också borlänge är det bästa men inte i helgen men en annan helg ;D har inte så mycket att komma med egentligen. träning i går vila i dag och sen köra i morgon igen och söndag blev 6 dagars denna vecka helt ok trots att jag är snorig  =P Passa på så mycket som möjligt nu när det passar in med Pers skift.

Längar efter mina paket från jotex o ch textil on net ;D

Hösten är härm och då bakas det en massa

Tips!!
(Vita kärleksmums) Hur smarrigt som hellst!!!


Kärleksmums
1 liten plåt (ca 30x40 cm)
Botten:
3 ägg
drygt 4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2,25 dl ljummet vatten.
Smörkräm:
150 g smör eller margarin
knappt 2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1,5 äggulor
Garnering:
kokos

1 stor plåt
Botten:
4 ägg
5½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
Smörkräm
200 g smör
2½ dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering:
kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjöl, bakpulver och sist vattnet. Häll smeten i en smord bakplåt. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
3. När kakan svalnat, vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred den över kakan och strö kokos över.
4. När smörkrämen har stelnat, skär kakan i lagom stora bitar (efter önskemål). Vi brukar skära ganska små bitar så blir det fler kakor. Vi fick ut 56 stycken på en liten plåt.

Kakan går att förvara i frysen och ta upp en liten stund innan man ska äta den så den hinner tina.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0