Hollänsk chokladkaka
Till er som bara älskar choklad!
Du behöver
200 g blockchoklad
200 gram margarin
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr
25g margarin
1 dl vispgrädde
150 g blockchoklad
Låt choklad och matfett smälta över vattenbad. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda i mjölet.
Tilsätt smält choklad och matfett, rör till en jämn smet.
Häll i smord form med löstagbar kant
Grädda 175 grader i ca 30 min OBS kakan ska absolut inte vara genon gräddad utan halvrå inuti.
Låt svalna något innan du stjälper upp den. Låt gräna svalna under press så den blir platt.
Glasysen
Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till en jämn smet och låt den bli rumsvarm.
Men inte så sval så chokladen stelnar igen.
Bred glasyren över och runt kakan.
Hoppas att ni lyckas det är inte alls svårt, men sååååå gott
Tjohej!
De där låter gott de, blire sånt på fredag ? ;) Nedå skoja bara :) Vi tänkte stanna kvar efter jobbet på en gång vi... ska vi köpa nå hämtamat eller? Krams